Lasten opettaja

Lapset eivät ole pieniä aikuisia

Lasten opettamisessa on hyvä ymmärtää vähintään perusasiat lasten oppimisesta, lasten voima- ja liikkuvuusharjoittelusta ja lasten palautumisesta ja mahdollisesta kiputiloista. 

Lapset eivät ole pieniä aikuisia, ja esimerkiksi lasten kohdalla pedagogiikka ja liikkuvuusharjoittelu poikkeavat voimakkaasti aikuispedagogiikasta ja aikuisten liikkuvuusharjoittelusta. Samoin lasten nivelkipuihin tulee kiinnittää erityisellä tavalla huomiota. 

Seminaari toteutetaan kätevästi Zoomin välityksellä, ja osallistuja saa käyttöönsä myös valmiiksi tehdyt muistiinpanot. Seminaari koostuu luennoista ja demoista. Osallistujalle jää selkeitä käytännön työkaluja, joita voi käyttää suoraan vaikka seuraavalla tunnilla. 

Seminaari sopii kaikille, jotka opettavat tai valmentavat lapsia ja nuoria. Seminaari sopii myös koulujen hallintohenkilökunnalle tai opettajia tai valmentajia kouluttaville tahoille. Seminaarin sisältö koskee kouluikäisiä lapsia ja nuoria – emme erikseen keskity varhaisiän lapsiin (alle 6 v.).

Lasten opettaja

8.-9.10.2022

159€

Tallenne katsottavissa 2 viikkoa koulutuksesta

Osta paikkasi

SNSL, ETOL ja STOPP jäsenkouluilla on mahdollisuus ostaa rajattomat katselutunnukset pakettihintaan.

Ohjelmisto

Lauantai 8.10.2022

Klo 14.00-15.15 Luento + Demo

Mikko Rinnevuori

Didaktiikka lasten opetuksessa: Ohjeiden antaminen ja palaute 

Tuntuuko joskus siltä, että ohjeet eivät tavoita lapsia? Miksi jotkut oppilaat ottavat palautteen hyvin vastaan, ja jotkut eivät? Tällä luennolla opit kiinnostavia ja hyödyllisiä asioita lasten ohjeistamisesta ja palautteenannosta. Näitä et kuullut peruskoulussa! 

Klo 15.30-16.45 Luento + Demo

Henri Hänninen

Lasten voimaharjoittelu: Mitä ja miksi?

Voivatko kouluikäiset tehdä voimaharjoittelua? Mikä on vaarallista ja mikä on hyödyllistä? Tällä luennolla opit, kuinka toteuttaa monipuolista voimaharjoittelua välineiden kanssa tai täysin ilman.

Klo 17.00-18.15 Luento + Demo

Atte Niittykangas

Lasten rasitusvammat: Miten ne estetään?

Lasten selkärangan rasitusvammat ovat tosi huolestuttavia, ja niihin pitää osata suhtautua järkevästi. Niitä voi myös estää hyvin suunnitellulla harjoittelulla, josta kuulet lisää tällä luennolla.

Sunnuntai 9.10.2022

Klo 10.00-11.15 Luento + Demo

Atte Niittykangas

Lasten palautuminen: Paljonko on liikaa treeniä?

Kuinka väsynyt lapsi saa olla treenin jälkeen, ja mikä on järkevä määrä palautumista? Tällä luennolla kuulet, miten opettaja tai koulu voi suunnitella tunnit hyviksi kokonaisuuksiksi.

Klo 11.30-12.45 Luento + Demo

Henri Hänninen

Lasten liikkuvuusharjoittelu: Miten ja miksi?

Lasten venyttely, liikkuvuusharjoittelu ja ne spagaatit. Mitä on otettava huomioon? Miten lapsista tulee riittävän liikkuvaisia tanssia tai sirkusta varten? Saat myös käytännön ohjeet useammasta erittäin kätevästä liikkuvuusharjoituksesta.

13.00-14.15 Luento + Demo

Mikko Rinnevuori

Didaktiikka lasten opetuksessa: Ryhmänhallinnan perusteet

Ryhmä säheltää, ja toinen ryhmä on täydellisen kuuliainen. Tällä luennolla kuulet syyt tähän. Opit myös erilaiset tavat, joilla opettaja voi vaikuttaa asiaan. Ryhmädynamiikka on tosi mielenkiintoista, ja opettajan tai valmentajan kannattaa tietää siitä ainakin tämän luennon verran!

Osta paikkasi

Osta

UKK

En pääse tuolloin. Tuleeko tätä uudestaan?

Tarkoitus on toteuttaa tämä ja varsinainen Opettaja-seminaarimme uudestaan. Kannattaa liittyä sähköpostilistalle, jonka kautta tiedotamme uusista koulutuksista.

En opeta sirkusta tai tanssia, mutta voisiko tämä sopia minulle?

Ehdottamasti! Taidon oppimisen ja fyysisen harjoittelun periaatteet pätevät kaikkeen lasten liikuntaan, joten et varmasti poistu koulutuksesta ilman uusia ajatuksia.

Minulla ei ole mitään varsinaista opettamisen koulutusta. Onko materiaali vaikeaselkoista?

Avaamme jokaisen käsitteen ja teorian koulutuksessamme ja minkäänlaista ennakkotietoa opettamisesta ei tarvita. Me pidämme huolen, että tämän jälkeen jokaisen osallistujan opettamiseen löytyy uusia ideoita.

Kysyttävää etäkoulutuksesta? 

13 + 8 =

Voit kysyä myös instagramissa @sirkus2.0