Vahva, notkea  ja kivuton sirkustaiteilija – koulutuspäivä

Koulutuspäivä kaikille, jotka haluavat tulla vahvaksi sirkusta varten ja syventyä päiväksi kehittävän harjoittelun tärkeimpien pääperiaatteiden äärelle.

Huom: Turkuun 3.3.2024 suunniteltu koulutuspäivä peruuntui.

Sirkus on fyysisesti hyvin vaativa taiteenlaji. Joskus sirkuslajien harjoittelu itsessään kehittää voimaa, notkeutta ja taitoja, mutta pitkää ja tervettä sirkusuraa tavoitellessa on parempi tulla vahvaksi ja notkeaksi sirkusta varten, eikä sirkuksen keinoin.

Koulutuspäivä kokoaa yhteen tärkeimmät viestit fyysisen harjoittelun tieteestä ja hyödyllisimmät huomiot käytännön harjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta. Tämä ei jää abstraktiksi teorianörtteilyksi – syvästä teoriatiedosta ja laajasta käytännön kokemuksesta ammennetut opit viedään käytäntöön asti!

Artformance tuo koulutuspäivään sekä liikuntatieteilijän ja valmentajan että fysioterapeutin parhaat opit. Ison kuvan osalta käsittelemme harjoittelun pidemmän jatkumon haltuunottoa, kipujen kanssa toimintaa ja rasitusvammojen ehkäisyä. Pienemmän kuvan osalta käymme läpi treeniliikkeiden valintaa ja variointia, yksittäisten treenien järjestelyä, eri liikkuvuusharjoittelumetodeita (pitkän aikavälin treenistä hetkellisiin quick fix -kikkoihin), ja voimatemppujen liikekehittelyitä.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse tietää voimaharjoittelusta tai olla ammattilaistasoinen liikkuja. Pohjatietoja tai -taitoja ei vaadita, kiinnostus fyysisen harjoittelun kestävään toteutukseen riittää! Oli lajisi tanssi, akrobatia, sirkuslajit tai tankotanssi niin tämän koulutuksen sisältö hyödyttää sinua varmasti.

Opetuskieli: Suomi

Koulutus on suunniteltu lähtökohtaisesti etä+live-hybridiksi, johon voit osallistua myös etänä. Etäyhteys toteutetaan Zoom-alustalla. Kaikki osallistujat (etänä ja livenä) saavat koulutuspäivästä tallenteen käyttöönsä maaliskuun ajaksi.

  Koulutuspäivä

  TBA (tulossa myöhemmin)

  Hinta ja päivämäärät tarkentuvat myöhemmin.

  Opetuskieli: Suomi

  Osta paikkasi

  Mitä koulutuspäivä sisältää?

  Koulutuspäivä sisältää n. 2 tunnin teoriaosuuden, jonka pohjalta ymmärrät syyt harjoittelun taustalla, ja 4 tuntia käytännön harjoittelua sekä konkreettiset harjoitusohjeet omaan harjoitteluun. Täältä saat vastaukset kysymyksiin: kuinka tullaan vahvaksi sirkuslajeja varten, mikä kehittävässä liikkuvuusharjoittelussa on tärkeää, ja miten eri treenimetodeita kannattaa yhdistää.

  Teoriaosiossa vastaamme muun muassa näihin:

  • Fyysisen harjoittelun taustatiede: mitä harjoittelun taustalla tapahtuvista ilmiöistä on hyvä tietää ja miten sen kannattaa näkyä käytännössä.
  • Harjoittelun iso kuva: ohjelmoinnin, periodisoinnin ja kuormituksenhallinnan perusteet. Kuinka paljon mitäkin voi treenata niin, että se on enemmän kehittävää kuin kuormittavaa, ja miten harjoittelua kannattaa pitkällä aikavälillä jaksottaa.
  • Millainen voima- ja liikkuvuusharjoittelu tekee paremmaksi ja kestävämmäksi akrobaatiksi.
  • Miten rasitusvammat vältetään ja kuinka kipujen kanssa kannattaa toimia.

  Käytännön osiossa
  käymme läpi:

  • Vahvaksi lajien kautta vs. lajeja varten: voima- ja taitoharjoittelun erot.
  • Voiman ja liikkuvuuden lajit: mitä voima- ja notkeusliikkeitä kannattaa mihinkin tilanteeseen valita, ja millä saa parhaiten rakennettua laajan, vaativia sirkuslajeja kestävän pohjan.
  • Tärkeimmät kestävän liikkuvuusharjoittelun metodit.
  • Hyödyllisimmät liikkuvuustreenin quick fix -temput.
  • Harjoitteiden skaalaus – Minkälaiset harjoitteet sopivat aloittelijoille ja edistyneemmille? Millaiset harjoitteet sopivat kevyeen lämmittelyyn ja mitkä ovat kovaa harjoittelua?

  Päivän alustava aikataulu

  Päivän aloitus- ja lopetusaika ei muutu, mutta päivän eri osioiden järjestys voi vaihtua.

  • Klo 10-12: teoriaosuus
  • Klo 12-13: lounastauko (omakustanteinen lounas)
  • Klo 13-17: käytännön osuus, jossa lyhyt tauko puolivälissä

  Tällä hetkellä koulutuspäivästä ei ole kalenterissa seuraavaa avoimen ilmoittautumisen tilaisuutta. Koulutuspäivän voi tilata omalle sirkuskoululle, oppilaitokselle, urheiluseuralle tai organisaatiolle.

  Koulutus voidaan järjestää livenä tai etä+live-hybridinä, johon voi osallistua myös etänä. Etäyhteys toteutetaan Zoom-alustalla. Kaikki osallistujat (etänä ja livenä) saavat koulutuspäivästä tallenteen käyttöönsä maaliskuun ajaksi.

  Päivä sisältää teoriaosion, mutta keskittyy käytännön tekemiseen. Kannattaa siis ottaa mukaan sekä muistiinpanovälineet että liikuntavarusteet. Etäyhteyden päässä kannattaa myös varata itselleen tilaa liikkua mukana.

   Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

   Henri Hänninen

   Valmentaja, kouluttaja, Artformancen perustajajäsen

   Henri on liikuntabiologi, valmentaja, kouluttaja ja sirkustaiteilija. Liikuntatieteen pääaineopintojen lisäksi hän on opiskellut mm. kognitiivista neurotiedettä, kemiaa ja solubiologiaa sivuaineina. Tällä hetkellä Henri työskentelee pääosin fyysisesti vaativiin taitolajeihin erikoistuneena fysiikkavalmentajana sekä kouluttajana ja asiantuntijana.

   Lajien vaatimusten yksityiskohtainen analysointi ja niitä tukevan voima- ja notkeusharjoittelun suunnittelu on hänen erityisosaamistaan. Vuosien fysiikkavalmennustyö on sisältänyt näyttöön perustuvaa valmennusta aivan kansallisen tason yleisurheilukentiltä voimanostolavojen kautta notkeusakrobatiaan.

   Instagram

    

   Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

   Atte Niittykangas

   Sirkusfysio ja Artformancen perustajajäsen

   Atte on työskennellyt sirkus- ja tanssilajien parissa fysioterapeuttina jo vuosikymmenen ajan. Uniikki osaaminen on vienyt hänet aina Cirque Du Soleiliin asti ja esiintymislavojen ohella Atte konsultoi useiden urheilulajien parissa. 

   Aten kuntouttamana useat kovatasoiset artistit ovat palanneet takaisin lavalle ja toimivien kuntoutusohjelmien suunnittelu on ollut aina Aten työn ytimessä. Koulutukseen Atte tuo parhaat vinkit harjoittelun sudenkuoppien välttämiseksi.

   Instagram

   Youtube

    

   Kysyttävää kurssista? 

   9 + 9 =

   Voit kysyä myös instagramissa @the_artformance