Sirkuksen kestävät takareidet

Etäkoulutus kaikille, jotka haluavat välttää takareiden vammat

Tallenne katsottavissa 2 viikkoa koulutuksen jälkeen

Takareiden revähdykset notkeutta vaativissa lajeissa ovat kirkkaasti yleisimpien loukkaantumisien joukossa. Kaikkia revähdyksiä ei voi täysin ennaltaehkäistä, mutta niiden riskiä voi selvästi madaltaa valmistautumalla lajin vaatimuksiin oikeanlaisella harjoittelulla.

Sirkus 2.0 tuo uuden koulutuksen, joka antaa sinulle kattavat taustatiedot takareiden revähdyksistä sekä suoraan harjoitteluun mukaan otettavat harjoitteet takareisiesi vahvistamiseksi. Oli lajisi tanssi, akrobatia, sirkuslajit tai tankotanssi niin tämän koulutuksen sisältö hyödyttää sinua varmasti.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse tietää voimaharjoittelusta tai olla ammattilaistasoinen liikkuja. Mikäli sinulla on olemassaoleva takareisivaiva, meillä on myös osio takareisivammojen kuntoutumisesta.

  Koulutus

  Su 15.5.2022 klo 13-17

  Hinta: 135 €

  Tallenne katsottavissa 2 viikkoa

  Osta paikkasi

  Mitä koulutus sisältää?

  Koulutus on neljän tunnin mittainen kokonaisuus, joka sisältää teoriaosuuden jonka pohjalta ymmärrät syyt harjoittelun taustalla ja tietenkin käytännön harjoittelua sekä konkreettiset harjoitusohjeet omaan harjoitteluun.

  Saat tallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi koulutuksen jälkeen, joten sinun ei tarvitse päästä linjoille koulutuspäivänä!

  Teoriaosiossa vastaamme muun muassa  näihin:

  • Takareiden rakenne ja mitä haluamme siellä vahvistaa kestääksemme notkeuslajeissa paremmin
  • Mitä takareiden revähdyksessä tapahtuu ja miten kauan menee että pääset takaisin treenaamaan?
  • Miten paljon takareittä voi vahvistaa viikossa ilman huolta ylirasituksesta?
  • Miksi jalkapalloilijoiden takareisivammat eivät ole samanlaisia kuin notkeuslajien?
  • Millainen takareiden vahvistaminen lisää liikelaajuuksia kestävällä tavalla?

  Käytännön osiossa
  käymme läpi:

  • Takareiden vahvistamiseen täsmäliikkeet ja niiden kehittelyt kohti liikkuvuuspainotteisia variaatioita – kuinka maastavedoista voi edetä kohti spagaatteja.
  • Miten mitata takareiden paranemista revähdyksen jälkeen?
  • Harjoitteiden skaalaus – Minkälaiset harjoitteet sopivat aloittelijoille ja kokeneemmille? Millaiset harjoitteet sopivat kevyeen availuun ja mitkä ovat kovaa harjoittelua?
  • Miten harjoitella jos tavoitteena on isot jalan avaukset hypyissä vrt. spagaattiasento tangolla tai ilma-akrobatiassa?

  Sinulla ei tarvitse olla kattavasti välineitä, mutta seuraavilla välineillä voit kokeilla harjoitteita heti koulutuksen aikana:

   

  • Vastuskuminauha. Eri vahvuuksiset antavat mahdollisuuden testata harjoitteita paremmin.
  • Jokin painava esine tai usempi, kuten kahvakuula tai käsipaino
   Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

   Atte Niittykangas

   Sirkusfysio ja Sirkus 2.0 osuuskunnan perustajajäsen

   Atte on työskennellyt vuosia sirkus- ja tanssimaailmassa fysioterapeuttina ja hänen vastaanottolleen Jyväskylässä tulee asiakkaita ympäri Suomea ja ulkomailta asti. Kymmenien onnistuneiden takareiden revähdyksien kuntoutuksien jälkeen Atelle on muodostunut hyvä kuva siitä mitä revähdyksen riskin vähentäminen vaatii ja miten revähdyksestä palataan mahdollisimman nopeasti takaisin esiintymislavoille.

   Instagram

    

   Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

   Henri Hänninen

   Valmentaja, kouluttaja, Sirkus 2.0 osuuskunnan perustajajäsen

   Henri on liikuntabiologi, akrobaatti ja valmentaja. Tällä hetkellä Henri työskentelee pääosin taito- ja taideliikuntaan erikoistuneena fysiikkavalmentajana (Athletica), kouluttajana ja asiantuntijana (Athletica, Trainer4You, Sirkus 2.0) sekä työstää graduaan osana taitoharjoittelun periodisaatiota tutkivaa ryhmää. Vuosien fysiikkavalmennustyö on sisältänyt näyttöön ja tarkkoihin lajianalyyseihin perustuvaa toimintaa aivan kansallisen tason yleisurheilukentiltä voimanostolavojen kautta notkeusakrobatiaan. Mitä ikinä takareisiesi täytyy kestää, Henri osaa kertoa kuinka siihen pääsee.

   Instagram

    

   Kysyttävää kurssista? 

   1 + 11 =

   Voit kysyä myös instagramissa @sirkus2.0