Spagaatin kestävät takareidet

Etäseminaari kaikille, jotka haluavat välttää takareisien vammat

Tallenne katsottavissa 2 viikkoa koulutuksen jälkeen

Takareiden revähdykset ja pidempiaikaiset vaivat ovat notkeutta vaativissa lajeissa kirkkaasti yleisimpien loukkaantumisien joukossa. Kaikkia näistä ei voi täysin ennaltaehkäistä, mutta niiden riskiä voi selvästi madaltaa valmistautumalla lajin vaatimuksiin oikeanlaisella harjoittelulla.

Artformance tarjoaa nyt uusintakierroksen kerran aiemmin pidetystä seminaarista, joka antaa sinulle kattavat taustatiedot takareiden vammoista sekä suoraan harjoitteluun mukaan otettavat harjoitteet takareisiesi vahvistamiseksi. Oli lajisi tanssi, akrobatia, sirkuslajit tai tankotanssi niin tämän koulutuksen sisältö hyödyttää sinua varmasti.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse tietää voimaharjoittelusta tai olla ammattilaistasoinen liikkuja. Mikäli sinulla on olemassaoleva takareisivaiva, meillä on myös osio takareisivammojen kuntoutumisesta.

Opetuskieli: Suomi

  Seminaari

  Su 28.5.2023 klo 11:30-15:30

  Hinta 153 €

  Tallenne katsottavissa 2 viikkoa

  Opetuskieli: Suomi

  Osta paikkasi

  Mitä etäseminaari sisältää?

  Seminaari on neljän tunnin mittainen kokonaisuus, joka sisältää teoriaosuuden, jonka pohjalta ymmärrät syyt harjoittelun taustalla ja tietenkin käytännön harjoittelua sekä konkreettiset harjoitusohjeet omaan harjoitteluun.

  Saat tallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi koulutuksen jälkeen, joten sinun ei tarvitse päästä linjoille koulutuspäivänä!

  Teoriaosiossa vastaamme muun muassa näihin:

  • Takareiden rakenne ja mitä haluamme siellä vahvistaa kestääksemme notkeuslajeissa paremmin
  • Mitä tapahtuu kun takareisi revähtää, ja miten kauan menee että pääset takaisin treenaamaan?
  • Kuinka paljon takareisien vahvistusta voi viikossa tehdä ilman huolta ylirasituksesta?
  • Miksi jalkapalloilijoiden takareisivammat eivät ole samanlaisia kuin notkeuslajien?
  • Millainen takareiden vahvistaminen lisää liikelaajuuksia kestävällä tavalla?

  Käytännön osiossa
  käymme läpi:

  • Takareisien vahvistamiseen täsmäliikkeet ja niiden kehittelyt kohti liikkuvuuspainotteisia variaatioita – kuinka maastavedoista voi edetä kohti spagaatteja.
  • Miten mitata takareisien paranemista revähdyksen jälkeen?
  • Harjoitteiden skaalaus – Minkälaiset harjoitteet sopivat aloittelijoille ja edistyneemmille? Millaiset harjoitteet sopivat kevyeen lämmittelyyn ja mitkä ovat kovaa harjoittelua?
  • Miten harjoitella jos tavoitteena on laajat jalan avaukset hypyissä vs. spagaattiasento tangolla tai ilma-akrobatiassa?

  Sinulla ei tarvitse olla kattavasti välineitä, mutta seuraavilla välineillä voit kokeilla harjoitteita heti koulutuksen aikana:

  • Vastuskuminauha. Eri vahvuuksiset antavat mahdollisuuden testata harjoitteita paremmin.
  • Jokin painava esine tai usempi, kuten kahvakuula tai käsipaino
   Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

   Atte Niittykangas

   Sirkusfysio ja Artformancen perustajajäsen

   Atte aloitti työskentelyn sirkuslajeihin erikoistuneena fysioterapeuttina Suomessa 2014, ja työ on vienyt hänet aina Cirque Du Soleiliin asti. Sirkuskentillä työskentelyn ohella Atte konsultoi useiden urheilulajien parissa. Kymmenien onnistuneiden takareisirevähdyksien kuntoutuksien jälkeen Atelle on muodostunut hyvä kuva siitä mitä revähdyksen riskin vähentäminen vaatii ja miten revähdyksestä palataan mahdollisimman nopeasti takaisin esiintymislavoille.

   Instagram

    

   Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

   Henri Hänninen

   Valmentaja, kouluttaja, Artformancen perustajajäsen

   Henri on liikuntabiologi, valmentaja, kouluttaja ja sirkustaiteilija. Liikuntatieteen pääaineopintojen lisäksi hän on opiskellut mm. kognitiivista neurotiedettä, kemiaa ja solubiologiaa sivuaineina. Tällä hetkellä Henri työskentelee pääosin fyysisesti vaativiin taitolajeihin erikoistuneena fysiikkavalmentajana sekä kouluttajana ja asiantuntijana. 

   Lajien vaatimusten yksityiskohtainen analysointi ja niitä tukevan voima- ja notkeusharjoittelun suunnittelu on hänen erityisosaamistaan. Vuosien fysiikkavalmennustyö on sisältänyt näyttöön perustuvaa valmennusta aivan kansallisen tason yleisurheilukentiltä voimanostolavojen kautta notkeusakrobatiaan. Mitä ikinä takareisiesi täytyy kestää, Henri osaa kertoa kuinka siihen pääsee.

   Instagram

    

   Kysyttävää kurssista? 

   2 + 2 =

   Voit kysyä myös instagramissa @the_artformance